Grovboller med græskarkerner

Ingredienser

(15 boller )

  • 1 1/2 dlkogende vand
  • 3 1/2 dlmælk
  • 50 gramgær
  • 1 spskhonning
  • 200 gramfuldkornshvedemel
  • 2 tsksalt
  • 200 gramgræskarkerner
  • 2 spskolivenolie
  • 400 gramhvedemel
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Grovboller med græskarkerner

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Disse græskarboller er et sikkert hit på morgenbordet - eller om eftermiddagen til en flok sultne unger, der kommer hjem fra skole og institution. Du kan også bruge dem på madpakken med lækkert pålæg.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 1/2 dlkogende vand
  • 3 1/2 dlmælk
  • 50 gramgær
  • 1 spskhonning
  • 200 gramfuldkornshvedemel
  • 2 tsksalt
  • 200 gramgræskarkerner
  • 2 spskolivenolie
  • 400 gramhvedemel

Fremgangsmåde

1. Bland vandet med mælken. Rør gær og honning sammen med mælkeblandingen i en røremaskine eller en skål, til gæren er opløst.

2. Tilsæt fuldkornshvedemel, salt, 150 gram græskarkerner - resten gemmes til drys - og olivenolie. Tilsæt til sidst hvedemelet og rør på fuld drøn, til dejen har sluppet siderne af skålen. Lad derefter dejen hæve i skålen under et viskestykke i 45 min.

3. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

4. Fugt hænderne og form dejen til ca. 15 boller, der sættes på en bageplade med bagepapir. Drys med de sidste 50 gram græskarkerner. Sæt bollerne i ovnen og hæld 1 dl koldt vand i bunden af ovnen og luk lågen hurtigt. Skru varmen ned til 200 grader og bag bollerne ca. 15 min., eller til de er gyldne og lyder hule, når du banker på dem i bunden.

5. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre