De bedste vegetarretter til børn

De bedste vegetarretter til børn

Indrømmet! Det er ikke altid, at vores unger jubler, når der udelukkende er grønt på tallerkenen til aftensmad. Men trods det forsøger vi af og til at undlade kød og i stedet gå vegetarvejen med retter med masser af grøntsager, som selv ungerne gider at spise. Altså lige med undtagelse af, når de ikke gider ;o)

400.000 undgår kød halvdelen af ugen

Selvom vi hos Mambeno elsker kød, er vi ikke de eneste, der forsøger at spise lidt mindre af det – for en spritny undersøgelse, som Coop Analyse og Dansk Vegetarisk Forening står bag, viser, at flere end 400.000 danskere undgår at spise kød mindst halvdelen af ugens dage – det er mere end en fordobling på under 10 år! Sejt! Det er nemlig både sundt og godt for miljøet.

Og mangler du inspiration til nemme og børnevenlige vegetarretter, har vi samlet nogle af vores mest populære opskrifter her.

Velbekomme :o)

1. Vegecurry med blomkål, kokos og kikærter

Vegetarkarry med søde kartofler kikærter og kokos

Med blandt andet søde kartofler, kikærter og gulerødder på ingredienslisten er denne vegetariske curry fyldt med masser af grøntsager – og samtidig er de camoufleret så godt, at ungerne (næsten) ikke opdager, de spiser grøntsager.

Find opskriften på den børnevenlige vegetarret lige her.

2. Grøntsagslasagne

Grøntsagslasagne med spinat og aubergine
Vores unger er vilde med lasagne, så den ender ofte på middagsbordet. Og selvom denne udgave er helt uden kød, så er ungerne vilde med den!

Vil du selv prøve at servere den for dine unger, så findes opskriften på grøntsagslasagnen lige her.

3. Børnevenlige vegetardeller

Børnevenlige vegetardeller

Frikadeller er en klassiker! Og selvom disse børnevenlige vegetardeller er helt uden kød, er de virkelig gode. Fyldt med blandt andet gulerødder, løg og kartofler.

Find opskriften på de lækre og børnevenlige vegetardeller lige her.

4. Kartoffel- sellerisuppe

Cremet kartoffel- sellerisuppe

Når sommer skifter til efterår, er en god, varm suppe fantastisk. Denne suppe med knoldselleri, kartofler og æble smager super godt, og selv ungerne vil elske den, særligt fordi der er (rodfrugt-)chips på toppen!

Find opskriften på kartoffel- og sellerisuppen lige her.

5. Lynhurtig fuldkornspasta med pesto

Lynhurtig fuldkornspasta med pesto

Pasta er et sikkert hit! Og denne udgave med pesto er både nem og hurtig at lave – og så er den med både tomater, fuldkornspasta og knasende græskarkerner på toppen. Vores unger elsker den!

Vil du selv prøve kræfter med retten, så findes opskriften på fuldkornspasta med pesto lige her.

God fornøjelse i køkkenet. Og husk nu: Rom blev ikke bygget på en dag! Så hvis du indfører en vegetardag en gang hver anden måned, er det bedre end slet ikke at gøre det :o)

Mange hilsner
Marlene

Marlene Landsfeldt

Dette indlæg er skrevet i kategorien Nyheder. Du kan bookmarke siden ved at klikke her.
[index]
[index]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]
[523.251,1046.50]