Lækker boller i karry med squash og ananas - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 2 stkløg
  • 1 stksquash
  • 800 gramhakket svinekød
  • 2 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 50 gramrasp
  • 1 dlmælk
  • 2 dlkokosmælk
  • 300 gramgulerødder
  • 300 gramfrosne ærter
  • 4 spskmajsstivelse
  • 2 spskkarry
  • 0.5 stkfrisk ananas
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lækker boller i karry med squash og ananas - til to dage

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Boller i karry er et sikkert hit hos Mambeno, og vi har efterhånden lavet en del forskellige variationer. Her har vi lavet en udgave med squash, gulerødder, ærter og frisk ananas på toppen. Har du lyst, kan du erstatte risene med perlespelt, der er lidt grovere. Husk, at opskriften er beregnet til to dage. Prøv også vores klassisk opskrift på boller i karry. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 2 stkløg
  • 1 stksquash
  • 800 gramhakket svinekød
  • 2 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 50 gramrasp
  • 1 dlmælk
  • 2 dlkokosmælk
  • 300 gramgulerødder
  • 300 gramfrosne ærter
  • 4 spskmajsstivelse
  • 2 spskkarry
  • 0.5 stkfrisk ananas
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Sæt en anden gryde med vand til at koge sammen med bouillonterningerne. Hak løget fint - eller giv det en tur i minihakker sammen med lidt mælk, hvis du vil være helt fri for løgklumper. Skyl squashen og riv den fint på et rivejern eller brug en foodprocessor. Klem så meget væde ud af de revne squashstrimler som muligt.

2. Rør kød, salt, æg, rasp, mælk, løg, squash og lidt friskkværnet peber sammen i en skål. Når vandet koger, former du små boller med en ske og håndfladen. Læg dem forsigtigt i vandet og lad det simre, indtil bollerne flyder ovenpå og er gennemkogte. Skum evt. urenheder af undervejs. Kog evt. en lille prøvebolle, så du er sikker på, at smagen er, som du vil have den. Skræl imens gulerødder og skær dem i små tern.

3. Tag bollerne op og læg dem i en skål. Tilsæt kokosmælk, gulerødder og frosne ærter. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn kogevandet. Husk, at sovs bliver tykkere, når den begynder at koge. Der bliver meget sovs, og hvis du synes, at den er for tynd, rører du bare lidt mere majsstivelse ud i vand og tilsætter det lidt efter lidt. Du kan også ryste en jævning af mel og vand sammen og bruge den i stedet.

4. Tilsæt langsomt karryen rørt ud i lidt vand og smag til undervejs. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele! Smag til med salt og peber, læg bollerne tilbage i sovsen og varm op. Server med ris og hakket frisk ananas på toppen.

5. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære squash og ananas i tern. De kan også være med til at forme kødbollerne og selvfølgelig smage saucen til.

Har du kokosmælk tilovers, kan du fryse det ned i en lufttæt beholder, så har du til næste gang.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre