Frittata med feta, broccoli og parma

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1/2 stkbroccoli
  • 1 stkløg
  • 250 gramchampignon
  • 8 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 100 gramfeta i tern
  • 1 tskbagepulver
  • 1 stkgroft flute
  • 70 gramparma- eller serranoskinke
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Frittata er den italienske udgave af en klassisk æggekage. Her er fyldet ofte blandet i selve æggemassen. Denne udgave er bl.a. lavet med fetaost, champignoner, broccoli og parma. Hvis du undlader parmaskinken, er retten 100% vegetarisk. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Del broccolien i små buketter og blancher dem i spilkogende vand i 30 sekunder. Hæld vandet fra og stil dem til side.

2. Hak løget fint. Vask og rens champignonerne og skær dem i skiver.

3. Steg løg og champignoner i lidt olivenolie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen, og krydr med salt og peber. Steg i et par minutter, til champignonerne begynder at blive bløde og tage farve. Tilsæt nu broccolibuketterne og steg videre i et par minutter.

4. Pisk imens æg, mælk, smuldret feta (gem evt. lidt til pynt) og bagepulver sammen med lidt salt og peber. Hæld æggemassen på panden over grøntsagerne, når det hele har taget lidt farve.

5. Stil nu panden i ovnen sammen med flutet og bag frittataen ca. 10-15 min., eller til den er stivnet hele vejen igennem. Fordel parmaskinken over frittataen, når den er næsten stivnet, og der ca. er fem minutter tilbage. Pas på, når du tager panden ud - den er meeeeega varm!

6. Smuldr lidt feta på toppen og slut evt. af med lidt grønt, hvis du har det på lager. Server med groft flute.

7. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre