Kartoffelpizza med bacon, løg og tomatsovs

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramkartofler
  • 2 stkløg
  •  durummel
  • 500 grampizzadej
  • 8 spsktomatsauce til pizza
  • 200 grambacon i tern
  • 2 kuglemozzarella
  • 0.5 stkspidskål
  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkavocado
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kartoffelpizza med bacon, løg og tomatsovs

I samarbejde med

3.2, Meget populær

JAAAAA! Super lækre pizzaer med tomatsauce, kartofler, bacon, løg - og selvfølgelig ost på toppen. Vi har serveret dem med en nem salat - men skal der virkelig være fest, kan du jo også overveje en håndfuld sprøde fritter. Det er bare et tip..! Velbekomme!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 200 gramkartofler
  • 2 stkløg
  •  durummel
  • 500 grampizzadej
  • 8 spsktomatsauce til pizza
  • 200 grambacon i tern
  • 2 kuglemozzarella
  • 0.5 stkspidskål
  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkavocado
  •  dressing efter eget valg

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 250 grader over/undervarme med en bageplade på nederste rille. Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt. Brug et mandolinjern, hvis du har sådan et. Men pas på: Det er mega ninjaskarpt! Læg efterfølgende kartoffelskiverne i en skål med vand og skær løgene i ringe.

2. Drys durummel ud på et rent bord og rul pizzadejen ud til pizzabunde med en kagerulle, så de er ca. 30 cm i diameter. Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaerne til ovnen med, så flyt den udrullede pizzadej til et stykke bagepapir med fingrene, inden du topper med fyld.

3. Smør tomatsauce på pizzabundene - undlad de yderste to centimeter. Dryp kartoffelskiverne af for vand og fordel dem på pizzaerne sammen med løgringe og bacon.

4. Slut af med at rive mozzarellaen i små stykker og fordel den på toppen. Flyt pizzaerne til ovnen med en pizzaspade, eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaerne, og flyt til bagepladen. Bag pizzaerne i 10-15 minutter, til osten er gylden og skorpen sprød.

5. Skyl spidskål, tomat og agurk. Skær grøntsagerne i mundrette stykker. Del avocadoen, fjern stenen, tag avocadokødet ud med en spiseske og skær kødet i tern. Vend det hele sammen til en hurtig salat.

6. Server de sprøde pizzaer med salat og dressing på toppen.

7. Velbekomme!

Tip

Til to voksne og to børn bliver der to pizzaer ud af opskriften. Har du angivet et andet antal personer, skal du regne med, at der skal bruges 200-225 gram pizzadej pr. pizza. Når nu du har kartoflerne fremme, så kog et par stykker ekstra, så du har til lækre kartoffelmadder til frokost.



Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at rulle pizzadejen ud og komme fyld på pizzaerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre