Kyllingelår med knuste kartofler og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 100 gramsolsikkekerner*
  • 10 stkkyllingelår
  • 500 gramsmå kartofler
  •  salat efter eget valg
  • 2 stkæbler
  • 200 gramhytteost
  • 25 gramsmør
  •  paprika
  •  tørret timian
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En nem ret med kyllingelår, lækre knuste kartofler med brunet smør og timian - og en hurtig salat vendt med hytteost, æbler og solsikkekerner. Bemærk, at retten er til to dage. Derfor er der ekstra kyllingelår i opskriften, som du steger i dag og bruger som fyld i sprøde quesadillas i morgen. Velbekomme!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Rist solsikkekernerne på en tør pande og stil dem til side.

2. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad smurt med lidt olivenolie eller beklædt med bagepapir. Dryp lårene med lidt olivenolie og krydr med salt, peber, lidt paprika og evt. andre af dine yndlingskrydderier. F.eks. oregano, timian eller hvad familien nu bedst kan lide. Hæld en sjat vand i bunden af fadet, så lårene ikke brænder på.

3. Steg lårene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gennemstegte. Eller giv dem en tur på grillen, hvis vejret er til det.

4. Kog kartoflerne møre i en gryde med saltet vand. Hæld herefter vandet fra og lad kartoflerne stå i gryden.

5. Lav, imens kartoflerne koger, en hurtig salat af skyllede salatblade, æbler i tern og hytteost.

6. Smelt smørret på en pande og lad det stå så længe, at det begynder at blive nøddebrunt. Hæld smørret over kartoflerne sammen med hakket, frisk eller tørret timian efter smag.

7. Knus nu kartoflerne med et piskeris og vend dem godt sammen med timian og smør. Kan du få frisk timian, så vælg det - det giver en ekstra lækker smag. Smag til med salt og peber og server sammen med kyllingelår og salat og lidt solsikkekerner som topping.

8. Velbekomme!

Tip

Gem resten af de stegte kyllingelår og brug dem som fyld i lækre quesadillas. Du kan også gemme et til ungernes madpakker. Har du salat tilovers, så gem resterne i køleskabet og brug som tilbehør til quesadillas dagen derpå. Undlad dog at blande solsikkekernerne sammen med salaten - så bliver de bløde.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre