Melonsalat med spidskål, feta og ristede semamfrø

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 20 gramsesamfrø
  • 0.5 stkspidskål
  • 0.5 stkvandmelon
  • 1 pottepersille
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 1 tskdijonsennep
  • 1 spsksirup
  • 3 spskolivenolie
  • 0.5 tsksalt
  •  peber
  • 100 gramfeta i tern
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet en super god og sommerlig salat med både spidskål, melon, feta, persille og en citrondressing. Den egner sig især godt til grillmad eller andre sommerlige retter. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Start med at riste sesamfrøene på en tør pande til de popper og bliver brune - de kan godt poppe lidt meget, så hold evt. låg over, eller brug alufolie. Lad dem køle af på en tallerken.

2. Skær spidskål i tynde strimler. Skær melonkødet i tern og hak persillen fint.

3. Riv citronen på den fine side af rivejernet og pres herefter saften ud i en skål. Bland det godt med sennep, sirup, olie, salt og peber. Pisk godt sammen og vend med salaten. Tilsæt evt. lidt mere citronsaft, hvis der ikke var så meget saft i citronen.

4. Anret salaten i et fad og pynt med feta på toppen.

5. Vebekomme!

Tips

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære melonen i tern, blande dressing og pynte med feta.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre