Fuldkornspasta med tun, feta og oliven

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramfuldkornspasta
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 20 stkcherrytomater
  • 2 dlkogevand
  • 1/2 stkcitron
  • 2 dåsertun i vand*
  • 100 gramsorte oliven
  • 75 gramfeta i tern
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Du kan lave denne ret hurtigere, end du kan nå at sige "Fuldkornspasta med tun, feta og oliven" - altså næsten. Hvis du siger det rigtig langsomt..! Men den er altså mega hurtig og smager rigtig godt. Og så er retten god til at få ungerne til at spise lidt fisk :o)

Fremgangsmåde

1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken - husk at gemme lidt af kogevandet.

2. Hak løg og hvidløg fint, vask cherrytomaterne og skær dem i halve.

3. Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde eller en dyb pande. Steg på middelvarme og under omrøring i ca. fem minutter. Løgene skal ikke tage farve, men blive klare og dufte dejligt.

4. Sluk for gryden eller panden og tilsæt tomater, kogevand og lidt citronsaft. Hæld vandet fra tunen - det skal du ikke bruge. Tilsæt tunkødet sammen med oliven, smuldret feta og pasta. Vend rundt og smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.

5. Server i dybe tallerkener med lidt smuldret feta og grønt på toppen, hvis du har det på lager.

6. Velbekomme :o)

Tip

Kan du finde det, så vælg tun med det hvide og blå MSC-mærke. Mærket er en garanti for bæredygtigt fiskeri, så der også er fisk tilbage i verdenshavene, når ungerne bliver voksne :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre