Tærte med kylling, spinat og grønt

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Tærtedej
  • 100 gramhvedemel
  • 75 gramgrahamsmel
  • 25 gramhavregryn
  • 1 tsksalt
  • 0.5 dlolivenolie
  • 0.75 dlkoldt vand
  • Fyld
  • 100 gramfrossen spinat
  • 200 gramkyllingefilet
  • 4 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 200 gramhytteost
  • 50 gramrevet ost
  • 1 tsksalt
  • 150 gramgulerødder
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkrød peberfrugt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Tærte med kylling, spinat og grønt

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Hos Mambeno ELSKER vi tærter. De er super nemme at lave og kan fyldes med alskens fyld. Her har vi brugt kylling, cherrytomater og spinat og gulerødder, der er camoufleret en anelse, så ungerne ikke går i strejke. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Tærtedej
  • 100 gramhvedemel
  • 75 gramgrahamsmel
  • 25 gramhavregryn
  • 1 tsksalt
  • 0.5 dlolivenolie
  • 0.75 dlkoldt vand
  • Fyld
  • 100 gramfrossen spinat
  • 200 gramkyllingefilet
  • 4 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 200 gramhytteost
  • 50 gramrevet ost
  • 1 tsksalt
  • 150 gramgulerødder
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkrød peberfrugt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

Tærtedej

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og optø spinaten. Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål og ælt det hele godt, til du har en fast og smidig dej. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - eller på et meldækket bord, så den er stor nok til at dække tærteformen.

2. Læg dejen i en smurt tærteform - den skal hænge lidt udover kanten. Prik bunden hist og her med en gaffel, så bobler den ikke op. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud.

Fyld

3. Skær imens kyllingen i tynde strimler. Krydr med salt og peber og steg strimlerne i lidt olivenolie på en pande. Stil til side og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

4. Bland æg, mælk, hytteost, revet ost og salt sammen i en skål. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Dryp spinaten af og steg den sammen med gulerødderne i lidt olivenolie på en pande i et par minutter - husk at krydre med salt og peber. Hæld væden fra grøntsagerne, rør dem i æggeblandingen sammen med kyllingen og fordel det hele på tærtebunden. Top med skyllede cherrytomater skåret i halve.

5. Bag i ca. 30 minutter - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk, gylden overflade. Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær peberfrugten i strimler som gnavergrønt. Server sammen med den lune tærte. Velbekomme!

Tip

Vi har brugt frossen spinat, men du kan også sagtens bruge friske spinatblade. Husk at gemme lidt tærte til ungernes madpakker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre