Tærte med kylling, svampe og tomat

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Tærtedej
  • 100 gramhvedemel
  • 50 gramgrahamsmel
  • 1/2 tsksalt
  • 75 gramsmør- koldt
  • 1/2 dlkoldt vand
  • Æggemasse
  • 100 gramrevet ost
  • 3 stkæg
  • 3 dlhytteost
  • 1 tsksalt
  •  peber
  • Fyld
  • 150 gramsvampe
  • 3 stktomater
  • 250 gramkyllingefilet
  • 1/4 pottepurløg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Tærter er fantastiske - både på aftenbordet og i madpakken dagen efter. Denne tærte kan spises af alle i familien, og osten giver den en lækker og cremet smag. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

Tærtedej

1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

2. Bland hvedemel, grahamsmel og salt i en skål. Skær smørret i tern og bland det sammen med melet med fingrene. Tilsæt vand og saml dejen.

3. Tryk dejen ud i en tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel - så boblerne den ikke op. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. ved 175 grader varmluft. Tag tærteformen ud og skru ovnen op på 200 grader varmluft.

Æggemasse

4. Pisk osten sammen med de øvrige ingredienser i en skål.

Fyld

5. Skær de vaskede svampe og tomater i skiver. Skær derefter kyllingen i mundrette bidder - husk at bruge et seperat skærebræt og en seperat kniv til kyllingen. Steg først svampene på en pande - husk at krydre med salt og peber - og læg dem til side. Steg derefter kyllingen, til den lige nøjagtig har fået stegeoverflade hele vejen rundt - husk at krydre med salt og peber.

6. Fordel kyllingen på tærtebunden, herefter svampe, æggemasse og til sidst tomater.

7. Bag tærten ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smukt, gylden overflade. Pynt evt. med purløg.

8. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre