Lynhurtige koldhævede morgenboller

Ingredienser

( Ca. 30 styk )

  • 1 posetørgær
  • 6 dlhavregryn
  • 800 gramhvedemel
  • 2 tsksalt
  • 100 gramhørfrø*
  • 1 litervand
  • 50 gramsesamfrø
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Er der noget bedre end duften af nybagte boller om morgenen? Nej, vel! Men da tiden i en familie med fart på ikke lige er til at bakse en dej sammen om morgenen, har vi lavet denne super nemme opskrift, hvor dejen hurtigt røres sammen aftenen før. Vi har brugt tørgær, så alle de tørre ingredienser kan blandes sammen på forhånd. Herhjemme laver vi altid et par poser med melblandingen, så der blot skal tilføre vand om aftenen. Det er da nemt!

Fremgangsmåde

1. Bland alle de tørre ingredienser sammen - undtagen sesamfrø. Tilsæt vand og rør godt indtil dejen er samlet - det er meningen, at den skal klistre lidt. Stil dejen i køleskabet natten over.

2. Dagen efter: Normalt ville du måske tænde ovnen, som det første, når du bager boller, men vent med at tænde, til du har sat bollerne i ovnen. På den måde hæver bollerne ekstra op, inden varmen bliver for høj.

3. Dyp en par skeer i vand, fang en dejklat og sæt den på en bageplade beklædt med bagepapir med skeerne. Drys bollerne med sesamfrø.

4. Tænd ovnen på 220 grader varmluft og sæt bollerne i ovnen. Bag bollerne i ca. 15- 20 min til de er gyldne på toppen.

5. Så er der de lækreste boller klar til morgenmaden. Velbekomme!

Tip

Der bliver rigeligt med boller ud af opskriften, så frys en flok ned til travle morgener eller en lækker eftermiddagsbolle med ost og syltetøj.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre