Sådan bruger du madplanerne

Her kan du læse en håndfuld tips og se en lille video om, hvordan du bruger Mambenos madplaner og indkøbsliste og får allermest ud af dit abonnement. Vi håber, du bliver glad for vores madplaner og opskrifter, og at vi kan hjælpe dig til en nemmere hverdag.

Hvis du har spørgsmål til madplanerne, opskrifterne eller noget helt tredje, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

SE VIDEOEN
Sådan gør du, når du modtager en madplan

Når du modtager en mail med en madplan, skal du klikke på det store blå banner med teksten “KLIK HER – HENT OG PRINT DIN MADPLAN – KLIK HER”. Så bliver du taget direkte til hele madplanen på mambeno.dk. Hvis du ikke allerede er logget ind, skal du gøre det ved at klikke på “Log ind” i øverste højre hjørne og angive dit brugernavn og password.

Herefter kan du tilpasse din madplan, så den bliver præcist, som du ønsker. Derefter kan du lave en PDF-udgave, som du kan printe og hænge op på køleskabet. Så kan hele familien følge med i, hvad der bliver serveret fra mandag – fredag. Derudover får du også et print af alle opskrifterne med vigtige noter og tips, der hører specifikt til ugens madplan.

Du kan også vælge at spare på papiret ved at gemme PDF-filen med madplanen på din computer, mobil eller tablet. Når du klikker på “PRINT/GEM MADPLAN”, skal du blot vælge at gemme madplanen i stedet for at printe.

VIGTIGT: Har du brugt den tidligere version af madplanen og indkøbslisten, og er det første gang, du bruger de nye funktioner, så skal du rydde din indkøbslisten, logge af din profil og genstarte din browser. Så er du klar!

Virker det ikke, skal du blot slette cookies i din browser ved at gøre sådan her: Har du en iPhone med iOS 8/9 skal du trykke på Indstillinger > Safari > Ryd historie og webstedsdata. I iOS 7 eller ældre versioner skal du trykke på Ryd historie > Ryd cookies og data. Har du en anden telefon end en iPhone eller driller teknikken, så kontakt os og vi vil hjælpe dig så hurtigt som muligt.

Sådan fungerer opskrifterne på madpakker

Da der er stor forskel på, hvad et vuggestuebarn og et skolebarn i 7. klasse spiser til frokost, indeholder hver madpakkeopskrift en oversigt over ingredienser og en fremgangsmåde, men ingen mængdeangivelser.

Du kan derfor selv vælge de dele af madpakken, som dit barn bedst kan lide, og justere størrelsen på madpakken i forhold til dit barns alder og sult. Alle ingredienser bliver overført til indkøbslisten sammen med resten af madplanen, og her kan du så selv fjerne det, du ikke skal bruge samt angive mængden af f.eks. rugbrød, der skal bruges til en uge i din familie. Det ved du uden tvivl bedre end os!

Alle ingredienser til madpakkerne er markeret med et lille børneikon i indkøbslisten.

Bruger du ikke madpakkeopskrifterne, kan du fjerne dem med et enkelt klik i den aktuelle madplan.

Sådan bruger du indkøbslisten

 Du kan tilføje og fjerne hele opskrifter og madplaner, ligesom du kan tilføje og fjerne alt det, du har brug for til den øvrige husholdning. Smart ik’ :o)?

Klik på “TILFØJ TIL INDKØBSLISTE” på den opskrift eller madplan, du ønsker at tilføje til din indkøbsliste. Ønsker du at fjerne en hel opskrift igen, klikker du blot på skraldespanden.

Der er ikke mængdeangivelser på ingredienserne til madpakkerne, da børns appetit er meget forskellig. Du skal derfor selv justere mængden på det, der skal bruges i madpakkerne – madpakkeingredienser er markeret med et lille børneikon.

Selve indkøbslisten finder du øverst på siden i den lyseblå bjælke. Eller du kan finde den under “Mit Mambeno”. På indkøbslisten kan du justere mængderne af hver enkelt vare, ligesom du kan tilføje alt det, du har brug for til den øvrige husholdning. Så snart du har klikket “Tilføj”, er din indkøbsliste opdateret og gemt. Du kan vælge at printe din indkøbsliste ved at klikke på “Print indkøbsliste” nederst på siden.

Du kan også logge på “Mit Mambeno” på din mobil, når du står i supermarkedet, og benytte indkøbslisten der. Hver gang du har puttet en vare i kurven, klikker du på den lille firkant ud for varen, og den bliver overstreget på indkøbslisten. Husk at rydde indkøbslisten ved at klikke på “Ryd indkøbsliste” eller “Ryd overstregede”, når du er færdig med at handle. Så er du klar til at tilføje nye varer til indkøbslisten.

Det skal du spise i weekenden!

Hos Mambeno sørger vi for madplaner med opskrifter til mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag året rundt. Og selvom vi forsøger at bruge så mange af ingredienserne i løbet af ugen og genbruge en del af aftensmaden i madpakkerne, vil der altid være lidt mad og råvarer tilbage. Brug resterne i weekenden i de retter, du allerbedst kan lide. Du kan altid finde inspiration til lækre retter i vores opskriftarkiv

Sådan gør du, hvis du vil lave noget selv

I de fleste af Mambenos opskrifter er der en lille kokkehue ud for nogle af ingredienserne. Det kan f.eks. være tomatsauce i en pizzaopskrift eller peanutbutter i en madpakkeopskrift.

Det betyder, at du kan vælge at lave tomatsaucen og penutbutteren selv. Så klikker du bare på kokkehuen, og bliver automatisk taget til opskriften. Her kan du selvfølgelig tilføje opskriften til din indkøbsliste. Så skal du bare huske at fjerne den færdige “tomatsauce”, hvis du forinden har tilføjet en opskrift med pizza eller en madplan hvor en af retterne er pizza.

Tilpas portionsstørrelserne til din egen familie

Du kan tilpasse Mambenos opskrifter og madplaner til lige netop din familie. Det gør du under “Mit Mambeno – Profil og personer”.

Bemærk, at alle opskrifter oprindeligt er udviklet til to voksne og to børn. Når du ændrer antallet af personer, vil ingredienserne blive afrundet, og den færdige ret kan derfor afvige en smule fra den oprindelige opskrift.

Når du ændrer antallet af personer, bliver opskrifterne tilpasset efter, at et barn spiser det halve af en voksen.

Vi vil dog altid gerne have feedback på vores mængdeangivelser og opskrifter generelt. Kun sådan kan vi blive ved med at lave de allerbedste madplaner og opskrifter til dig og din familie.

Sådan får du madplaner og opskrifter som app

Vores hjemmeside er lavet, så den fungerer fuldkommen som en app. Du kan se madplaner, opskrifter, bruge indkøbslisten og handle i shoppen direkte fra din mobil eller tablet. Og du kan tilføje Mambeno til din telefons hjemmeskærm fuldkommen som dine øvrige apps. Du kan se, hvordan du gør, her.

Det betyder ikonerne

Børnenes favorit

Fiskeret

Fiskeret

Vegetarret

Vegetarret

Klassiker!

Klassiker

Hurtigret

Hurtigret

God til to dage

Til to dage