SE FLERE TIPS HER

Sådan kan du forlænge levetiden på dine grønne asparges

Sådan holder du asparges friske

Det er super ærgerligt, når man glemmer et bundt asparges i bunden af grøntsagsskuffen, og de bliver helt slatne og tørre. Få her nogle gode tips til, hvordan du undgår kedelige udtørrede asparges.

Lav dit eget lille minidrivhus til køleskabet
Start med at fjerne den elastik som holder aspargesene sammen, skær 1 cm. af bunden og stil dem i et sylteglas eller et stort drikkeglas. Fyld glasset ca. 1/4 op med iskold vand og kom en frysepose løst over glasset uden at posen rører ved aspargesene – og stil dem så i køleskabet. Så har du lavet dit eget lille minidrivhus. Husk blot at skifte vandet – så holder aspargesene i op til to uger.

Brug et fugtigt viskestykke
Fjern elastikken på aspargesene, skær 1 cm. af bunden og rul dem ind i et rent og fugtigt viskestykke og læg dem i grøntsagskuffen. Skift viskestykket hver tredje dag – så holder de i op til to uger.

Kend den på knækket
Asparges er super lækre, men den nederste del kan godt blive meget trævlet og en kedelig fornøjelse at få i munden. Heldigvis er asparges så mega smarte, de vælger selv at knække dér, hvor den trævlede del slutter. Smart ik’? :o)

Opskrifter med grønne asparges

Maj og juni måned er højsæson for de danske grønne asparges – og det gælder derfor om at spise så mange asparges som muligt, mens de er allerbedst.  

Hos Mambeno har vi en lang række skønne opskrifter med grønne asparges. Prøv fx. vores fantastiske kyllingefrikassé til to dage og vores tarteletter med resterne fra kyllingefrikassén. Find begge opskrifter herunder.

Velbekomme! :o)

Kyllingefrikassé

Kyllingefrikasse

Tarteletter med kyllingefrikassé

Tarteletter med rester fra kyllingefrikasse