SE FLERE TIPS HER

Sådan får du mest ud af dine æbler

Sådan får du mest ud af æblerne

Hvad enten du køber en stor pose æbler i supermarkedet, eller du har æbletræ i haven, er her et par tips til, hvordan du få glæde af dem længst muligt :o)

Opbevaring af friske æbler
Har du blot nogle enkelte æbler, så put dem bare i grøntsagsskuffen og tag dem ud, når du skal bruge dem.

Er du den heldige ejer af et æbletræ – så tag gummistøvlerne på og få ungerne med ud i haven og pluk løs af de skønne æbler. Når du har mange æbler, så tag de bedste fra, læg dem i kasser, helst med god afstanden så de ikke rører hinanden og opbevar dem et køligt og frostfrit sted – evt. i garagen, kælderen eller udestuen. Tjek æblerne en gang om ugen og pil de æbler fra, der er blevet dårlige, så de ikke “smitter” de andre.

Brug de stødte æbler til æblegrød/mos
Undgå madspild og brug de lidt kedelige og stødte æbler til den lækreste æblegrød. Lav endelig rigeligt, da grøden sagtens kan fryses i portionsforme – husk blot at formene skal være godkendt til fødevarer :o) Æblegrøden kan holde sig i 6-12 måneder.

Grøden er super lækker til at give morgenyoghurten et ekstra pift, i mormors gammeldags æblekage eller i en lækker æbletrifli. Mums!

Frys æblebåde til madlavning
Har du ikke lige tid til at bruge æblerne her og nu, kan du skære æblerne i både, fjerne kernehuset og fryse æblerne ned i beholdere som er godkendt til fødevarer. Æblerne kan holde sig 3-6 måneder i fryseren – og så har du altid til en lækker æblekage :o)

Opskrifter med æbler

Og ved du ikke, hvad du ellers skal gøre med dine æbler, har vi her samlet en række opskrifter her: 

Prøv fx. vores fantastiske æblejuice med gulerod og ingefær, hurtige æblemarmelade, æblecrumble med creme fraiche, vores fantastiske trifli med æbler, makroner og flødeskumvores sprøde æblechips til madpakken eller gryderet med porre, æbler og tomater til to dageFind opskrifterne herunder.

Velbekomme! :o)

Æblejuice med gulerod og ingefær

Æblejuice med gulerod og ingefær

Æblemarmelade

Hurtig æblemarmelade

Æblecrumble med creme fraiche

Nem og lækker æblecrumble med creme fraiche

Trifli med æbler, makroner og flødeskum

Trifli med æbler, makroner og flødeskum

Sprøde æblechips til madpakken

Sprøde æblechips

Gryderet med porre, æbler og tomater

Sammekogt ret med karry og æbler