SE FLERE TIPS HER

Tre tips til avocado

Sådan vælger du en moden avocado

Det er altid skuffende at skære en avocado over og inden i blive mødt af en brun, umoden eller overmoden avocadofrugt. Her er tre tips til perfekte avocadoer!

Køb de umodne avocadoer

Hvis ikke du skal bruge avocadoen samme dag, så køb i stedet de hårde og umodne avocadoer. De bliver spiseklar i løbet af nogle dage – og skal du bruge dem hurtigere end det, så læg avocadoerne i frugtskålen sammen med æbler, bananer og tomater. Så modner de nemlig endnu hurtigere.

Tjek for luft under skallen

Mærk på avocadoen og fornem om der er dele af den, hvor der ikke er modstand, når du trykker blidt. Hvis du fornemmer ”lufthuller” under skallen, skal du finde en anden avocado – det er nemlig et tegn på, at avocadoen er ved at rådne indefra og har brune pletter.

Tjek om de er modne

Tjek om en avocado er moden ved at mærke forsigtigt på toppen af avocadoen nær blomsten. Avocadoen skal ikke have konsistens som guacamole – den skal derimod føles som om, den har lidt “bid”.

Du kan også tjekke, om avocadoen er moden, ved at pille blomsten af og kigge på farven på den fordybning, hvor blomsten har siddet. Er farven gullig, er avocadoen tilpas moden. Er den derimod grøn eller lysegrøn er avocadoen umoden, mens en mørkere gullig eller mørkebrun farve tyder på, at avocadoen er overmoden. 

SE VORES LÆKRE PRODUKTER HER