Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En mega lækker udgave af den klassiske delle - her i græsk version. Serveret med græsk salat, stegte kartofler og tzatziki. Vi har lavet en hjemmerørt tzatziki, men har du travlt, kan du købe den færdige udgave. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 pottepersille
- 1 stkløg
- 400 gramhakket svinekød
- 1 stkæg
- 350 gramkartofler
- 1 stkagurk
- 3 dlgræsk yoghurt
- 1 fedhvidløg
- 10 stkcherrytomater
- 1 stkrødløg
- 100 gramkryddermarineret salatost
- 2 stkgroft flute
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.2
Skyl persillen og pil skrællen af løget. Hak det fint - brug evt. en minihakker. Vend det sammen med kød, æg, salt og peber.3
Form små frikadeller med en spiseske og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg frikadellerne i ovnen i ca. 20 min.4
Skyl og skrub kartoflerne og skær dem over på midten og i skiver. Vend kartoflerne i olivenolie og med salt og peber. Kom kartoflerne op i et ovnfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 20 min.5
Skyl agurken og riv halvdelen på den grove side af et rivejern, gem resten til salaten. Vend sammen med græsk yoghurt, presset hvidløg, salt og peber.6
Skyl cherrytomaterne, pil skrællen af rødløget og skær grøntsagerne og resten af agurken i mundrette stykker. Vend sammen med kryddermarineret salatost.7
Lun flutene i ovnen og server de græske frikadeller med tomatsalat, ovnbagte kartofler, lune flutes og tzatziki. Velbekomme!8
AgurkTip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn rive agurken på et rivejern. Husk at holde øje med fingrene imens!
Ekstra smag: Vend frisk basilikum i tomatsalaten.