Hjemmelavede falafler med ovnstegte kartofler, grov salat og pestodressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 1 pottepersille
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 dåsekikærter
  • 1 stkæg
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 30 gramhavregryn
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 stkrødløg
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 45 gramrød pesto
  •  rapsolie
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hjemmelavede falafler med ovnstegte kartofler, grov salat og pestodressing

I samarbejde med

4.8, Mambeno-favorit!

Hjemmelavede falafler er slet ikke svære at lave, og de smager fantastisk. En god måde at få ungerne til at spise vegetariske retter. Her har vi serveret falaflerne med kartofler, salat og en nem urtedressing. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramkartofler
  • 1 pottepersille
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 dåsekikærter
  • 1 stkæg
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 30 gramhavregryn
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 stkrødløg
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 45 gramrød pesto
  •  rapsolie
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skyl kartoflerne, skær dem i både, vend i olivenolie, salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 25 min.

3. Skyl persillen og fjern stilkene. Hak løg og hvidløg groft. Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem i koldt vand. Tør kikærterne i et rent viskestykke og kom dem i en skål sammen med halvdelen af persillen, løg, hvidløg, æg, spidskommen, koriander, havregryn, salt og peber. Blend det hele sammen med en stavblender. Du kan også bruge en alm. blender.

4. Varm en pande eller gryde op med rapsolie. Dyp den svovlfri ende af en tændstik, et lille stykke kartoffel eller lignende ned i olien. Når olien syder, er den klar til brug. Olien skal som min. kunne dække falaflerne halvt. Form små kugler af kikærtefarsen med en teske og læg dem forsigtigt i olien.

5. Snit skyllet spidskål og rødløg fint og vend det sammen med resten af persillen, lidt olivenolie, salt og peber.

6. Rør creme fraiche og pesto sammen til en dressing.

7. Server de sprøde falafler med ovnbagte kartofler, grov salat og pestodressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine mindre børn røre dressingen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre