Max 15 min.: Gazpacho - kold tomatsuppe med hvidløgsflutes

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 6 stktomater
  • 3 stkblandede peberfrugter
  • 1 stkagurk
  • 1 fedhvidløg
  • 3 spskolivenolie
  • 0.5 spsktørret oregano
  •  isterninger
  • 1 stkøkologisk citron
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Max 15 min.: Gazpacho - kold tomatsuppe med hvidløgsflutes

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Gazpacho er en spansk kold tomatsuppe, som egner sig særlig godt til de varme sommeraftener - også i Danmark. Vi serverer den med hurtig garniture og hvidløgsbrød. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 6 stktomater
  • 3 stkblandede peberfrugter
  • 1 stkagurk
  • 1 fedhvidløg
  • 3 spskolivenolie
  • 0.5 spsktørret oregano
  •  isterninger
  • 1 stkøkologisk citron
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Lun hvidløgsflutes i ovnen.

2. Skyl tomater, peberfrugter og agurk. Tag 1/5 af hver grøntsag fra til senere. Kom resten af grøntsagerne i en blender sammen med hvidløg, olivenolie, oregano og en håndfuld isterninger. Blend suppen glat - enten med en stavblender eller en almindelig blender. Smag til med citronsaft, salt og peber.

3. Skær de resterende grøntsager i små tern og bland dem med revet citronskal og smag til med salt og peber.

4. Server den kolde gazpacho med de hakkede grøntsager på toppen og hvidløgsflutes. Og hvis dine børn synes det er lidt mærkeligt med kold suppe, kan den også varmes godt igennem. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at skylle og skære tomater, peberfrugt og agurk i tern.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre