Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
I dag har vi lavet en super lækker ret med timiankrydret kylling i cremet flødesauce med svampe. Vi serverer retten med ris og bønnesalat. Da parmesanost er dyrt, har vi gjort det valgfrit at toppe salaten med ost. Hvis du har parmesan på lager, så brug det endelig - og ellers husk at tilføje det til indkøbslisten, hvis du synes. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramvilde ris
- 400 gramkyllingefilet
- 200 gramsvampe
- 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
- 1 fedhvidløg
- 0.5 spsktørret timian
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 1 stkøkologisk citron
- 400 gramfrosne bønner
- 2 stkæbler
- dressing efter eget valg
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Skær kyllingen i tern og steg dem i lidt olivenolie på en pande, til de har taget farve. Tag dem af og undlad at gøre panden ren efterfølgende.3
Rens svampene, skær dem i skiver og steg dem i olivenolie på samme pande, du har brugt til kyllingefileterne. Tilsæt madlavningsfløde, presset hvidløg, timian og smuldret grøntsagsbouillon.4
Tilsæt kyllingefileterne og lad sovsen simre, til kyllingen er gennemstegt. Tilføj evt. lidt vand, hvis sovsen er blevet for tyk. Smag sovsen til med saften fra en citron, salt og peber.5
Giv bønnerne et hurtigt opkog i saltet vand i fem minutter og skyl dem herefter i koldt vand. Skyl og skær æblerne i skiver. Bland bønnerne sammen med æbler og valgfri dressing. Top med parmesan eller anden ost, hvis du har det på lager.6
Server retten med ris, top med lidt hård ost, hvis du har det på lager, og server bønnesalaten som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skære svampene og æblerne i mindre stykker. Ungerne kan også sagtens røre i svampesovsen, mens den simrer, og smage til.