Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En nem og velsmagende tærte med revet squash og soltørrede tomater. Serveret med en lækker råkostsalat af spidskål, squash, æble, revet citronskal og ristede valnødder. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 275 gramtærtedej
- 1 stksquash
- 90 gramsoltørrede tomater i olie
- 4 stkæg
- 200 gramhytteost
- 1 spsktørret timian
- 0.5 stkspidskål
- 1 stkæble
- 150 gramrevne gulerødder
- 1 stkøkologisk citron
- 50 gramvalnødder
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.2
Fordel dejen i en smurt tærteform og skær evt. lidt af siderne - alt efter hvor stor din tærteform er. Prik bunden med en gaffel og bag bunden i ovnen i ca. 5-8 min. Tag bunden ud og skru herefter ovnen op på 200 grader varmluft.3
Skyl imens squashen og riv den på den grove side af et rivejern. Dræn soltørrede tomater for olie og hak dem fint. Rør æg, hytteost, halvdelen af den revne squash, soltørrede tomater, tørret timian, salt og peber sammen.4
Hæld tærtefyldet over tærtebunden og bag tærten i ca. 20 min. til tærtefyldet har sat sig, og tærten har fået en gylden overflade.5
Snit spidskålet fint evt. på et mandolinjern - husk at passe på fingrene! Riv æblet på den grove side af et rivejern. Vend spidskål, revne gulerødder, æble, resten af squashen, revet citronskal og en god sjat olivenolie sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber.6
Rist valnødderne på en tør panden og kom dem over råkostsalaten. Server tærten sammen med råkostsalaten. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre tærtefyldet sammen.