Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
35 min
Her får du opskriften på den lækreste limekage med både hvid chokolade, frosting og hasselnødder, som giver det perfekte modspil til den syrlige smag af lime. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Kagedej
- 200 gramhvedemel
- 50 gramkartoffelmel
- 350 gramsukker
- 2 tskbagepulver
- 0.5 spskvaniljesukker
- 0.5 tsksalt
- 1 stkøkologisk lime
- 3 stkæg
- 1.5 dlyoghurt naturel
- 1.5 dlsolsikkeolie
- 100 gramhvid chokolade
- Frosting
- 100 gramsmør
- 200 gramflormelis
- 0.5 spskvaniljesukker
- 1 stkøkologisk lime
- 200 gramflødeost
- 50 gramhasselnødder
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.2
Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål: Mel, kartoffelmel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt.3
Pisk alle de våde ingredienser sammen i en anden skål: Fintreven skal fra en skyllet lime, saften fra limen, æg, yoghurt og olie. Tilsæt nu de tørre ingredienser og pisk det hele godt sammen i 2-3 minutter.4
Smør en rund springform eller bageform (diameter ca. 25-30 cm) og hæld dejen i formen. Hak den hvide chokolade fint og fordel den jævnt, så den synker lidt ned i dejen.5
Bag kagen i 35-40 minutter - eller til der ikke hænger dej fast, når du prikker i den med en strikkepind.Frosting
6
Skær smørret i mindre stykker og pisk det blødt. Sigt flormelis og vaniljesukker i skålen med smør og pisk til en samlet masse. Tilsæt fintrevet lime, saften fra limen og flødeost og pisk det sammen med smørblandingen, til der ikke er flere klumper i.7
Hæld frostingen i en sprøjte- eller frysepose med en stjerneformet tyl. Stil det på køl i 10 minutter.8
Rist hasselnødderne på en tør pande til de tager farve. Køl dem herefter af på en tallerken, nuldr skallerne af og hak nødderne groft.9
Sprøjt frostingen på kagen og pynt med hasselnødder på toppen.10
Server kagen enten på dagen eller opbevar den i køleskabet til dagen efter. Den holder sig dejlig frisk. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde alle ingredienser i skålen. De kan også piske dejen sammen og være med til at lave frosting.