Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En lækker vegetarret med kartofler og aubergine vendt i en smagfuld tomatsovs. Hele herligheden toppes med frisk mozzarella og bages færdig i ovnen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramkartofler
- 1 stkløg
- 1 stkaubergine
- 70 gramtomatpuré
- 1 dåsehakkede tomater
- 0.5 spsktørret oregano
- 0.5 spsktørret timian
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 1 kuglemozzarella
- 35 gramsalatmix
- 10 stkcherrytomater
- 1 stkrødløg
- 50 gramkalamataoliven uden sten
- eddike
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.2
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i ca. 10 min. Hæld herefter vandet fra kartoflerne.3
Pil skrællen af løget og skær det i små tern. Skyl auberginen og skær den i små tern.4
Varm en gryde op med en god sjat olivenolie og svits løg og auberginen heri. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, oregano, timian og grøntsagsbouillon og lad det hele simre i ca. 10 min.5
Vend de kogte kartoffeltern i retten og fordel det hele i et ildfast fad. Top med små stykker mozzarella.6
Bag kartoffel- og auberginefadet i ovnen i ca. 10 min. til osten er smeltet og har fået en gylden overflade.7
Skyl imens salaten og tomaterne og pil skrællen af rødløget. Skær tomaterne i kvarte og hak rødløget fint. Vend salat, tomater, rødløg og oliven sammen og smag til med olivenolie, eddike, salt og peber.8
Server det gratineret kartoffel- og auberginefad med sprød salat. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle auberginen, tomaterne og salaten.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.