Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Citrontrøfler har en fløjlsblød konsistens og en perfekt balance mellem den søde chokolade og syre fra citronen. Trøflerne trilles i flormelis. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 gramhvid chokolade
- 0.5 dlpiskefløde
- 0.5 stkøkologisk citron
- 20 gramflormelis
Fremgangsmåde
1
Bræk chokoladen i mindre stykker. Opvarm fløden i en gryde under omrøring. Fløden skal bare være varm, ikke koge. Sluk for varmen og tilsæt chokoladen, reven citronskal og saften fra citronen. Rør godt til chokoladen er smeltet og du har en samlet masse.2
Hæld massen i en skål. Sæt den i køleskabet i 2-3 timer eller i fryseren i 1-2 timer.3
Når chokolademassen er blevet hård, bruger du en ske til at grave choko-massen ud til en kugle på størrelse med en stor glaskugle. Tril den rund i hånden - men ikke for lang tid, da chokoladen så smelter. Rul kuglerne i flormelis og stil dem på køl i ca. en halv time.4
Så må der ENDELIG guffes - og de er ventetiden værd, tro os! Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at brække chokoladen i stykker og komme alle ingredienser i gryden og røre rundt. De kan også trille trøflerne og vende dem i flormelis.