Super nemme snebolde med marcipan og mørk chokolade

Ingredienser

( 20 stk. )

  • 200 grammarcipan
  • 200 grammørk chokolade
  • 100 gramflormelis
  • 60 grampasteuriserede æggehvider
  •  grillspyd
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Madpakke

Super nemme snebolde med marcipan og mørk chokolade

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Snebolde er den perfekte konfekt på julebordet, og så er de sjove at lave sammen med børn. Vi har lavet dem af marcipan og mørk chokolade, der bliver rullet i flormelis. Du kan også komme et stykke nougat i midten. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 200 grammarcipan
  • 200 grammørk chokolade
  • 100 gramflormelis
  • 60 grampasteuriserede æggehvider
  •  grillspyd

Fremgangsmåde

1. Del marcipanen i ca. 20 stykker og tril dem til små kugler i hånden. Læg dem på en tallerken og lad dem køle af i fryseren.

2. Bræk chokoladen i mindre stykker og hæld dem i en glasskål. Smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroovnen.

3. Sæt hver marcipankugle på et grillspyd og dyp dem i chokoladen. Sæt dem til tørre ved f.eks. at stikke den anden ende af spyddet ned mellem lagene af papiret på en toiletrulle eller sæt dem i en vase, hvor de ikke rører hinanden.

4. Hæld halvdelen af flormelis op på en flad tallerken. Hæld de pasteuriserede æggehvider i en skål.

5. Når chokoladen har sat sig, skal kuglerne først vendes i pasteuriserede æggehvider og herefter trilles i flormelis. De skal helst have et godt lag flormelis. Så må der guffes. Sneboldene skal opbevares i en lufttæt beholder på køl. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at forme kuglerne i marcipan. De kan også trille dem i flormelis.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre