Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
De her tun-deller smager SÅ godt. Vi har piftet dem op med hakkede koriander og revet limeskal og serverer dem med ris, karrysauce, broccoli og peanuts. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramvilde ris
- 2 dåsetun i olie
- 0.5 pottefriske koriander
- 1 stkløg
- 2 spskhvedemel
- 1 stkæg
- 0.5 stkøkologisk lime
- 2 cmfrisk ingefær
- 4 dlkokosmælk
- 1 spskkarry
- 1 fedhvidløg
- 1 stkbroccoli
- 100 grampeanuts
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Hæld væden fra tunen. Hak koriander fint. Hak løget fint og bland det sammen med tun, koriander, hvedemel, æg, saft og revet skal fra en skyllet lime. Gem resten af limen til sovsen. Rør det hele godt sammen.3
Form nu farsen til runde deller med en ske eller hænderne, som du har fugtet i lidt vand. Steg evt. en lille prøvedelle for at smage til. Steg herefter tundellerne i olivenolie på en pande.4
Skræl ingefær og riv det på den fine side af rivejernet. Hæld kokosmælk i en gryde sammen karry, presset hvidløg og ingefær. Smag til med salt, peber og limesaft.5
Skyl broccoli og knæk til små buketter. Tilsæt dem enten i saucen eller kog dem i en gryde i saltet vand og server som tilbehør.6
Server de lækre tundeller med ris, karrysauce, broccoli, peanuts og evt. lidt koriander på toppen. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at knække broccoli. De kan også være med til at røre farsen sammen og forme små deller med en ske.