Shakshuka med vilde ris - lækker afrikansk opskrift

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramvilde ris
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stksnackpeber
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskpaprika
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 200 gramfrosne ærter
  • 4 stkæg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Shakshuka med vilde ris - lækker afrikansk opskrift

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Shakshuka er en afrikansk ret, der normalt spises til morgenmad, men den kan også sagtens spises til aftensmad. Her har vi tilføjet ærter og serveret hele herligheden med vilde ris. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramvilde ris
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stksnackpeber
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskpaprika
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 200 gramfrosne ærter
  • 4 stkæg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og tænd ovnen på 175 grader varmluft.

2. Pil skrællen af løg og hvidløg og skær dem i små tern. Skyl snackpeberne, fjern kernehuset og skær dem i små tern.

3. Varm en pande, der kan tåle at komme i ovnen, op med olivenolie. Svits spidskommen og paprika.

4. Tilsæt løg, hvidløg og snackpeber og steg det hele i ca. 5 min. Tilsæt hakkede tomater og lad det hele simre i ca. 10 min. Smag til med salt og peber.

5. Vend ærterne i retten, slå æggene ud på toppen af retten og bag den i ovnen i ca. 10 min.

6. Server shakshukaen med dampende varme ris. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løg og hvidløg.

Ekstra smag: Top med friskhakket persille og salatost.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre