Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Deller er og bliver en børnefavorit. Denne udgave er vegetarisk og er lavet med broccoli, æg og havregryn. Vi serverer dem med ovnbagte kartofler, grøn salat og hytteost vendt med citronsaft og citronskal. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramkartofler
- 1 pottefrisk timian
- 1 stkbroccoli
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 3 stkæg
- 60 gramhavregryn
- 90 gramsoltørrede tomater i olie
- 125 gramkrøllet salatmix
- 100 gramkalamataoliven uden sten
- 200 gramhytteost
- 1 stkøkologisk citron
- olivenolie
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Snit broccolien i mindre stykker, pil skrællen af løg og hvidløg og hak det groft. Blend broccoli, løg og hvidløg i en blender sammen med æg, havregryn, salt og peber. Lad farsen hvile i fem min.3
Imens farsen hviler: Skrub og skyl kartoflerne, skær dem i mundrette stykker og vend dem med olivenolie, friskhakket timian, salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 25 min.4
Varm en pande op med rapsolie og steg en lille prøvedelle. Steg broccolidellerne gyldne ved middelvarme på begge sider, til de har en fast konsistens.5
Imens broccolidellerne steger: Dræn de soltørrede tomater for olie og hak dem fint. Vend de soltørrede tomater sammen med salat, oliven og en god sjat olivenolie. Smag til med salt og peber.6
Rør hytteost sammen med citronsaft, revet skal af en skyllet sitron, salt og peber i en skål.7
Server broccolidellerne sammen med bagte timiankartofler, sprød salat og hytteost med citron på siden. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kartoflerne og røre hytteost sammen med citron.