Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En lækker chili sin carne - altså en chili con carne uden kød. Vi har brugt kikærter, sorte bønner og majs. Retten serveres med hjemmelavede tortillachips og creme fraiche. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 0.5 spskpaprika
- 0.5 spskspidskommen
- 0.5 spskstødt kanel
- 2 dåsehakkede tomater
- 20 grammørk chokolade
- 1 spsktørret oregano
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 1 dåsesorte bønner på dåse
- 1 dåsekikærter
- 200 gramfrosne majs
- 3 stkfuldkornstortillas
- 2.5 dlcreme fraiche 9 %
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Varm en gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, paprika, spidskommen og kanel. Tilsæt hakkede tomater, chokolade, oregano og bouillon og lad det hele simre.2
Kom sorte bønner og kikærter i en si og skyl dem i koldt vand. Tilsæt sorte bønner, kikærter og majs. Lad retten simre så længe som muligt og husk at røre undervejs. Smag til med salt og peber.3
Tænd nu ovnen på 175 grader varmluft.4
Pensl tortillapandekagerne med olivenolie og skær eller klip dem i trekanter. Fordel stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med salt.5
Bag tortillachipsene i ovnen i ca. 7 min. til de er gyldne og sprøde.6
Server chili sin carne i skåle med hjemmelavede tortillachips og creme fraiche på toppen. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle de sorte bønner og kikærterne.
Ekstra smag: Top med frisk chili, lime og friske koriander.