Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Klassiske frikadeller serveret med en lækker og smagfuld bulgursalat med spidskål, frisk mynte, hindbær og chokolade og en færdiglavet tzatziki som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 grambulgur
- 1 stkløg
- 500 gramhakket svinekød
- 30 gramhavregryn
- 1 stkæg
- 1.5 dlmælk
- 0.5 stkspidskål
- 1 pottefrisk mynte
- 125 gramhindbær
- 30 grammørk chokolade
- 400 gramtzatziki
- olivenolie
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog bulguren efter anvisningen på posen og lad den køle af.2
Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Rør hakket svinekød, løg, havregryn, æg, mælk, salt og peber sammen. Lad farsen trække i 5 min.3
Imens farsen trækker: Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern. Skyl mynten og hindbærerne. Hak mynten og chokoladen fint.4
Varm en pande op med en blanding af oliven- og rapsolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg dellerne gyldne på begge sider.5
Imens frikadellerne steger: Vend bulguren sammen med spidskål, mynte, hindbær, chokolade og en god sjat olivenolie i en skål. Smag til med salt og peber.6
Server frikadellerne med den lækre bulgursalat og tzatziki. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme bulgur, vand og salt i en gryde.