Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
0 min
En skøn suppe der emmer af sommer og sol! Vi serverer ærtesuppen med sprød kalkunbacon på toppen og fuldkornsflute på siden. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 600 gramfrosne ærter
- 6 dlvand
- 1 terninghønsebouillon
- 2.5 dlcremefine 15%
- 125 gramkalkunbacon
- 2 stkgroft flute
- bagepapir
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Pil skrællen af løg og hvidløg og skær dem i grove tern. Varm en gryde op med olivenolie og svits løg og hvidløg.3
Tilsæt ærter, vand og bouillon og lad det koge i ca. 10 min.4
Imens suppen koger: Skær kalkunbaconen i tern. Læg kalkunstykkerne og flutesene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i ca. 10 min.5
Blend suppen helt glat med en stavblender eller en alm. blender. Tilsæt cremefine og smag til med salt og peber.6
Server ærtesuppen med sprød kalkunbacon og lun flutesene som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løg og hvidløg.
Ekstra smag: Citronsaft.