Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her har vi lavet klassiske frikadeller og serveret dem med kogte kartofler og en grønkålsstuvning med et lille strejf af muskatnød. Mega lækkert. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 500 gramhakket svinekød
- 30 gramhavregryn
- 1 stkæg
- 1.5 dlmælk
- 650 gramkartofler
- 450 gramfrossen grønkål
- 2.5 dlcremefine 15%
- 1 spskmajsstivelse
- revet muskatnød
- olivenolie
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Rør hakket grisekød, løg, havregryn, æg, mælk, salt og peber sammen i en skål. Lad farsen hvile i ca. fem min.2
Imens farsen trækker: Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Tilsæt først salt når vandet koger, så sparer du på energien.3
Varm en pande op med en blanding af raps- og olivenolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg frikadellerne gyldne på begge sider.4
Imens frikadellerne steger: Kom grønkål og cremefine i gryde og lad grønkålen tø op under opvarmning. Rør majsstivelsen sammen med lidt vand i et glas og rør det forsigtigt i stuvningen under omrøring. Smag til med muskatnød, salt og peber.5
Server frikadellerne med de kogte kartofler og stuvet grønkål. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle kartoflerne.
Ekstra smag: Tilføj sukker eller honning til stuvningen.