Indiske kyllingedeller med ris, mangocreme og peanuts - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 0.5 pottefriske koriander
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 5 spskhvedemel
  • 2 tsksalt
  • 400 gramfrossen tikka masala-blanding
  • 350 gramtikka masala sauce
  • 3 dlvand
  • 4 dlkokosmælk
  • 1 dlkogende vand
  • 250 gramfrosne mangostykker
  • 1 stklime
  •  rapsolie
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Indiske kyllingedeller med ris, mangocreme og peanuts - til to dage

I samarbejde med

3.0, Meget populær

De her kyllingedeller er virkelig lækre! Serveret med kokossauce, ris, mangodressing og peanuts og koriander på toppen. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme halvedelen af ris, sauce og deller til i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 0.5 pottefriske koriander
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 5 spskhvedemel
  • 2 tsksalt
  • 400 gramfrossen tikka masala-blanding
  • 350 gramtikka masala sauce
  • 3 dlvand
  • 4 dlkokosmælk
  • 1 dlkogende vand
  • 250 gramfrosne mangostykker
  • 1 stklime
  •  rapsolie
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Hak koriander, løg, hvidløg, æg og mælk i en minihakker til det er finthakket. Bland med hakket kyllingekød, hvedemel og salt og peber. Rør det godt sammen.

3. Form nu farsen til runde deller med en ske eller hænderne, som du har fugtet i lidt vand. Sæt dem (altså dellerne - ikke hænderne!) på en bagplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 20 minutter - til de er gennemstegte inden i.

4. Steg grøntsagsblandingen i en gryde med olie og lad det stege i fem minutter. Tilsæt herefter masalasaucen (hæld lidt vand i masalaglasset og ryst det, så du får alt sauce med) og kokosmælk. Smag til med salt og peber. Hvis saucen er for tyk, kan du tilsætte lidt vand.

5. Sæt vandet til at koge i en elkedel eller gryde. Hæld mangostykker i en høj skål. Blend dem med det kogende vand og smag til med friskpresset limesaft.

6. Server de lækre kyllingedeller med ris, kokossauce, mangodressing, peanuts og evt. lidt koriander på toppen. Husk at gemme halvdelen af ris, sauce og deller til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at nippe korianderblade af. De kan også være med til at røre farsen sammen og forme små deller med en ske.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre