Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her har vi lavet en dejlig cremet kartoffelsuppe. Vi serverer suppen med sprøde kikærter vendt i spidskommen og æbletern på toppen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 850 gramkartofler
- 1 stkporre
- 1 fedhvidløg
- 6 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 1 dåsekikærter
- 0.5 spskspidskommen
- 2 stkæbler
- 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Skyl og rens porren grundigt og skær den i grove stykker. Pil skrællen af hvidløget og hak det groft.2
Varme en dyb gryde op med olivenolie og svits kartofler, porre og hvidløg i ca. 5 min. Tilsæt vand og bouillon og bring det i kog. Lad det koge i ca. 20 min.3
Skyl kikærterne og tør dem i et rent viskestykke. Varm en pande op med olivenolie og svits spidskommen let. Tilsæt kikærterne og lad dem stege med ved middelvarme i ca. 10 min. Husk at røre undervejs. Lad kikærterne køle af på en tallerken eller i en skål og drys med salt.4
Skyl æblerne og skær dem i tern.5
Blend suppen med en stavblender. Tilsæt madlavningsfløde og varm suppen op. Smag til med salt og peber.6
Server kartoffelsuppen med sprøde kikærter og æbletern. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kikærterne og æblerne.
Ekstra smag: Drys med friskhakket timian.