Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Rødspætter paneret i cornflakes bliver knasende sprøde og smager super godt. Vi serverer retten med citronkartofler, mango- karrydressing og bagte bønner og rødløg. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 4 stkrødløg
- 400 gramfrosne bønner
- 750 gramkartofler
- 200 gramcornflakes
- 1 stkæg
- 225 gramrødspættefileter
- 1 stkøkologisk citron
- 3 spskkarry- og mangodressing
- salt
- peber
- olivenolie
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skær rødløget i halve, smør dem med olie på toppen og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend bønnerne i olie og læg dem på samme bageplade som løgene. Bag dem i 20-25 minutter.3
Skrub kartoflerne og skær de store i halve. Kog dem i saltet vand til de er møre. Du kan tjekke, om de er møre ved at stikke en gaffel i dem. Når kartoflerne slipper, er de færdige.4
Kom cornflakes i en pose og lad ungerne give dem en ordentlig byge velrettede håndkantsslag! Bland nu cornflaksene med salt og peber og hæld dem ud på en flad tallerken.5
Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Hvis rødspætterne er store, så halver dem og vend dem først i æg, så det er godt fordelt på alle stykker. Vend dem herefter i de knuste cornflakes. Steg dem på en pande i olivenolie.6
Riv skallen af den skyllede citron og bland skallen med saften fra citronen, lidt olivenolie, salt og peber. Bland citrondressingen med kartoflerne eller hæld den i en skål, hvis ikke alle om bordet bryder sig om citronkartofler.7
Server de knasende rødspætter med citronkartofler, karry- og mangodressing og bagte bønner og løg. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad ungerne knuse cornflakesene i posen.