Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Flatsteak minder om flanksteak og smager super godt. Her bruger vi en marineret steak, hvor vi bruger marinaden til en god sauce, som vi serverer med bagte kartofler og spidskålsalat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 gramkartofler
- 0.5 spsktørret timian
- 1 stkflatsteak
- 1.5 dlvand
- 0.7 stkspidskål
- 0.5 stkagurk
- 1 stkrød peberfrugt
- 60 gramsorte oliven
- 1 terningoksebouillon
- majsstivelse
- dressing efter eget valg
- salt
- peber
- olivenolie
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft og skræl eller skrub kartoflerne.2
Skær kartoflerne i både og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med lidt olivenolie, timian, salt og peber. Bag dem til de er gyldne - ca. 20-25 minutter.3
Brun flatsteaken i lidt olivenolie på en pande. Når kødet er brunet af, hælder du vand i panden. Læg et låg på, skru ned for varmen og lad det simre, til kødet er rosa i midten - eller hvad du nu synes. Lad kødet hvile utildækket i ca. ti minutter på et spækbræt. Gem stegeskyen på panden til senere.4
Skyl spidskålen og skær den i så tynde skiver som muligt. Skyl agurk og peberfrugt og skær begge dele i tern. Bland spidskål, agurk, peberfrugt og oliven med valgfri dressing. Smag til med salt og peber.5
Tilsæt smuldret bouillon til stegeskyen på panden og evt lidt mere vand. Rør lidt majsstivelse ud i en kop med lidt vand og jævn sovsen. Smag til med salt og peber.6
Skær kødet ud på tværs af fibrene og server med bagte kartofler, salat og sauce. God fornøjelse!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære agurk og peberfrugt i tern.