Koteletter med ananaschutney og bulgur

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 3 dlbulgur
  • 2 terningerhønsebouillon
  • 0.5 stkfrisk ananas
  • 1 stkløg
  • 0.5 dleddike- gerne æbleeddike
  • 35 gramsukker
  • 4 stkkoteletter
  • 5 dlmælk
  • 2 spskmajsstivelse
  • 3 tskkarry
  • 0.5 pottepersille
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Koteletter med ananaschutney og bulgur

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Koteletter med karrysauce og ris er en favorit hos rigtig mange børn - og deres forældre! Denne udgave tager kampen op mod klassikeren med bulgur i stedet for ris og super lækker ananaschutney på toppen. Mums :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 3 dlbulgur
  • 2 terningerhønsebouillon
  • 0.5 stkfrisk ananas
  • 1 stkløg
  • 0.5 dleddike- gerne æbleeddike
  • 35 gramsukker
  • 4 stkkoteletter
  • 5 dlmælk
  • 2 spskmajsstivelse
  • 3 tskkarry
  • 0.5 pottepersille
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog bulguren efter anvisningen på pakken - og tilsæt halvdelen af hønsebouillonen til kogevandet, det giver ekstra smag.

2. Fjern stokken i midten af ananasen og skær al skrællen af, så du kun har det gule ananskød tilbage. Skær løg og ananas i fine tern. Svits løget i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter. Tilsæt ananas, eddike og sukker og lad det simre i ca. 15 minutter, eller til væden er kogt ind og chutneyen er blevet lækker og cremet. Smag til med lidt salt og evt. mere sukker og eddike.

3. Krydr koteletterne med salt og peber og steg dem i lidt olivenolie på din bedste pande! Når de er gennemstegte, tager du koteletterne af panden og laver en hurtig karrysauce ved at tilsætte mælken og den sidste halvdel hønsebouillon uden at gøre panden ren. Lad det koge forsigtigt op under omrøring. Rør majsstivelsen ud i lidt vand i en kop og tilsæt det til saucen lidt efter lidt, indtil konsistensen er, som den skal være. Husk at saucen bliver tykkere, når den koger!

4. Rør karryen ud i lidt vand i en kop og tilsæt det lidt efter lidt under omrøring, mens du - og ungernes skarpe ganer - smager til, så saucen ikke bliver for stærk.

5. Vask og hak persillen og rør den i bulguren - evt. kun til de voksne, hvis ungerne får røde knopper på forskud! Server koteletterne toppet med ananaschutneyen, bulgur og karrysauce.

6. Velbekomme!

Tip

Hvis du har ananas tilovers, er den perfekt som snack i ungernes madpakker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre