Linsesuppe toppet med fraiche og majs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stksnackpeber
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskkarry
  • 200 gramrøde linser
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 7 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 285 gramløse majs
  • 2.5 dlfraiche 5%
  • 1 stkcitron
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Linsesuppe toppet med fraiche og majs

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En cremet vegetarisk suppe med røde linser, snackpeber, hakkede tomater og masser af krydderier. Serveret med majs og creme fraiche på toppen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stksnackpeber
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskkarry
  • 200 gramrøde linser
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 7 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 285 gramløse majs
  • 2.5 dlfraiche 5%
  • 1 stkcitron
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak begge dele groft. Skyl snackpeberen og skær den i grove tern.

2. Varm en dyb gryde op med en god sjat olivenolie og svits spidskommen og karry sammen med løg, hvidløg og snackpeber.

3. Skyl linserne og lad dem steg med i et par minutter.

4. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand, bouillon og oregano. Lad retten simre i 15-20 min., gerne længere hvis du har tid, og husk at røre undervejs.

5. Blend suppen glat med en stavblender eller i en almindelig blender - fyld den kun kvart op, så den ikke "sprutter" over. Smag til med salt og peber.

6. Server suppen i skåle og top med majs, fraiche, citronsaft og evt. friske koriander, hvis du har det på lager. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løg og hvidløg.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre