Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
En lynhurtig spaghetti carbonara med stegt bacon, æggeblommer og parmesanost. Vi serverer carbonaraen med agurkestave som tilbehør. Velbekomme!
Portioner
Ingredienser
- 350 gramfuldkornsspaghetti
- 200 grambacon i tern
- 100 gramrevet parmesan
- 4 stkpasteuriserede æggeblommer
- 1 dlpiskefløde
- 3 stksnackagurk
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Bring pastaen i kog i en gryde med rigeligt med saltet vand.2
Læg baconen på en stor kold pande og tænd for varmen. Steg baconen sprød.3
Riv parmesanen, hvis den ikke allerede er det, og pisk sammen med æggeblommer, fløde og lidt salt og peber i en skål.4
Når spaghettien er al dente, hældes vandet fra - gem lidt af pastavandet til senere.5
Sluk for panden med bacon og vend den dampende varme pasta sammen med æggeblandingen. Rør godt rundt og smag til med salt og peber. Vendt evt. lidt af pastavandet med rundt, hvis du vil have lidt mere sauce.6
Skyl agurkerne og server carbonaraen i dybe tallerkener med lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at stege bacon på panden.
Vi har brugt pasteuriserede æg i opskriften, men oprindeligt bruges friske æg, der tilberedes af den brandvarme pasta. Bruger du almindelige æg, skal de være friske og af god kvalitet.