Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
0 min
Mad på spyd er super hyggeligt at spise. Her serverer vi kyllingedeller med jordbærspyd, sprøde krydskartofler og oliven. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 600 gramfrosne kartoffelkryds
- 0.5 pottefriske koriander
- 400 gramhakket kyllingekød
- 1 fedhvidløg
- 1 stkæg
- 1.5 spskrasp
- 1 tsksalt
- 150 gramedamamebønner
- 500 gramjordbær
- 170 gramgrønne oliven
- olivenolie
- peber
- ketchup
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Læg krydskartoflerne på en en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i lidt olie og bag dem i 15-20 minutter.2
Hak koriander fint. Bland dem med hakket kyllingekød, presset eller finthakket hvidløg, æg, rasp salt og peber.3
Opvarm en slat olie i en stor pande og steg evt. en prøvedelle for at smage om krydringen er, som du vil have den.4
Dyp en ske i en kop med vand og form små fine kyllingedeller med skeen og håndfladen. Steg dem til de har fået farve på alle sider og er gennemstegte. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.5
Kog vand i en elkedel og overhæld edamamebønnerne med det kogende vand i en skål. Lad stå til de er tøet op. Skyl jordbær og fjern de grønne blade i toppen. Sæt jordbærrene på spyd med eller uden oliven.6
Server dellerne med krydskartofler, jordbærspyd, edamamebønner og ketchup som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hakke de friske koriander.