Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En lækker vegetarret med bagt blomkål vendt i sesamfrø, som vi serverer med nye kartofler, dressing og mangosalat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Bagte blomkål og tilbehør
- 1 stkblomkål
- 3 spskketchup
- 0.5 spskpaprika
- 1 fedhvidløg
- 30 gramsesamfrø
- 650 gramsmå kartofler
- 0.5 stkagurk
- 1 stkmango
- 1 stklime
- olivenolie
- bagepapir
- Dressing
- 2.5 dlcreme fraiche 9 %
- 1 fedhvidløg
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.2
Fjern bladene fra blomkålen. Du skal bruge 3/4 af blomkålen til de bagte blomkål. Resten gemmes til salaten. Knæk 3/4 af blomkålen i mindre buketter.3
Bland en hurtig marinade af ketchup, paprika og presset hvidløg. Vend blomkålene i marinaden og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys sesamfrø og salt over. Bag blomkålene i ovnen i ca. 20 minutter.4
Skyl og skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand - de skal have ca. 10 minutter. Tjek om de slipper, når du prikker i dem med en gaffel.5
Skær resten af blomkålen i små stykker. Halver agurken og skær den i skiver. Flæk mangoen, fjern stenen og skær kødet i tern. Bland det hele med saften fra en lime og lidt olie og smag til med salt og peber.6
Bland creme fraiche sammen med presset hvidløg og smag til med salt og peber.7
Server de bagte blomkål med kartofler, dressing og mangosalat. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skære mango i tern. De kan også blande dressingen.