Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Det er super nemt at lave sin egen champignonsuppe. I vores version har vi brugt friskost, der giver suppen en lækker og cremet smag. Og så har vi udskiftet den normale og fuldfede piskefløde med madlavningsfløde 8%. Men skal der være fest det lille hjem, så giver du den selvfølgelig bare et skvæt piskefløde. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 500 gramchampignon
- 2 tsktørret timian
- 1 litervand
- 2 terninggrøntsagsbouillon
- 2 spskfriskost
- 2 dlmadlavningsfløde 8%
- majsstivelse
- 1/2 stkcitron
- 1 stkgroft flute
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.2
Hak løg og hvidløg fint. Rens og vask champignonerne og skær dem i skiver. Gem evt. et par stykker til pynt, hvis du synes. Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter. Tilsæt champignoner og timian og steg under omrøring i ca. fem minutter.3
Tilsæt vand og bouillon og lad suppen simre i 10 minutters tid. Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en almindelig blender. Husk dog aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de bliver blendet. Læg evt. et viskestykke over blenderen i stedet for låget.4
Tilsæt friskost og fløde og varm op igen. Jævn suppen med lidt majsstivelse rørt ud i vand i en kop. Smag til med salt, peber, citronsaft og evt. lidt mere bouillon, hvis du synes.5
Rist evt. et par champignoner til pynt. Server suppen med lidt champignoner og grønt på toppen, hvis du har det på lager, samt lunt flute til at dyppe og søbe med.6
Velbekomme :o)