Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
En mild og smagfuld rodfrugtsuppe med suppehorn. Suppen er mega nem at lave og toppet med sprøde bacontern. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 900 gramfrosne rodfrugter
- 8 dlvand
- 1 dåsehakkede tomater med krydderi
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 100 grambacon i tern
- 350 gramsuppehorn
- 2.5 dlpiskefløde
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Svits de frosne rodfrugter i et par minutter i lidt olivenolie i en stor gryde. Tilsæt vand, hakkede tomater og grøntsagsbouillon og bring suppen i kog. Lad suppen simre under låg i 10-12 minutter.2
Steg baconen sprød på en pande og lad den dryppe af på lidt køkkenrulle.3
Kog suppehornene som anvist på pakken.4
Tilsæt fløde og blend suppen helt glat med en stavblender eller brug en almindelig blender. Husk dog aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de bliver blendet. Læg evt. et viskestykke over blenderen i stedet for låget.5
Smag suppen til med salt og peber og server med suppehorn, bacon og evt. lidt grønt på toppen. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til stege baconen - pas på det ikke "sprutter". De kan også hjælpe med at dække bordet.
Tips til mere smag: Du kan tilføje timian eller evt. mere bouillon til suppen, ligesom du også kan give den et drys spidskommen.