Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En lækker efterårsret med saftige kalvebøffer, kartoffelbåde, hokkaido-mos, stegte hokkaido-tern og Favoritsauce. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 gramkartofler
- 1 stkhokkaidogræskar
- 0.5 spsktørret timian
- 30 gramsmør
- 300 gramkalvebøffer
- 250 gramfavoritsauce
- 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Skrub kartoflerne og skær dem i både. Vend dem i olie på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem 25-30 minutter i ovnen.2
Skyl græskarret og skræl eller skær skrællen af. Del græskarret i to, fjern kernerne og skær den ene halvdel i tern. Steg ternene på en pande i olie i 10-15 min. Tilsæt timian og smag til med salt og peber.3
Skær den anden halvdel af græskarret i grove stykker. Kog dem møre i lidt vand i en gryde - det tager ca. 10 min. Hæld vandet fra, tilsæt smør og blend græskarret glat til en mos. Smag til med salt og peber.4
Krydr bøfferne med salt og peber. Steg bøfferne på grillen eller på en pande i lidt olie. Steg dem 3-4 minutter på hver side efter smag og lad dem herefter hvile utildækket.5
Bland Favoritsauce og fløde i en gryde. Varm op og smag til med salt og peber.6
Server kødet skåret i tynde skiver med kartoffelbåde, græskarmos, græskartern og sauce som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skære græskarret i tern - husk dog at holde øje og passe på fingrene!