Efterårsgryde med kylling, bacon, rodfrugter og ris - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 400 gramfrosne rodfrugter
  • 200 gramchampignon
  • 150 gramfedtreduceret bacon
  • 600 gramkyllingeinderfilet
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1.5 dlvand
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 spsktimian
  •  olivenolie
  •  peber
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Efterårsgryde med kylling, bacon, rodfrugter og ris - til to dage

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

En lækker og smagfuld efterårsgryde med rodfrugter, kylling og bacon i en cremet sauce. Vi serverer gryderetten med ris. Opskriften er til to dage, så gem halvdelen til varme-mad i morgen eller som fyld igratinerede tarteletter. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 400 gramfrosne rodfrugter
  • 200 gramchampignon
  • 150 gramfedtreduceret bacon
  • 600 gramkyllingeinderfilet
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1.5 dlvand
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 spsktimian
  •  olivenolie
  •  peber
  •  salt

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Steg de frosne grøntsager i en stor gryde med olie. Rens champignonerne, skær dem i både og tilsæt dem. Tilsæt bacontern og lad dem stege sammen med grøntsagerne til vandet er fordampet.

3. Skær kyllingestykkerne i små tern, tilsæt dem og lad det hele simre til kødet er gennemstegt. Hvis du bruger resterne som fyld i små tartelet-tærter i morgen, skal du tage ca. 1/4 af fyldet fra og opbevare det i en lufttæt beholder i køleskabet til i morgen.

4. Tilsæt herefter hakkede tomater, vand, fløde, smuldret grøntsagsbouillon og timian. Lad det simre og smag til med salt og peber.

5. Servér efterårsgryden med ris. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn stege kødet i gryden. De kan også smage saucen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre