Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En lækker og smagfuld efterårsgryde med rodfrugter, kylling og bacon i en cremet sauce. Vi serverer gryderetten med ris. Opskriften er til to dage, så gem halvdelen til varme-mad i morgen eller som fyld igratinerede tarteletter. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 400 gramfrosne rodfrugter
- 200 gramchampignon
- 150 gramfedtreduceret bacon
- 600 gramkyllingeinderfilet
- 1 dåsehakkede tomater
- 1.5 dlvand
- 2 dlmadlavningsfløde 8 %
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 0.5 spsktimian
- olivenolie
- peber
- salt
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Steg de frosne grøntsager i en stor gryde med olie. Rens champignonerne, skær dem i både og tilsæt dem. Tilsæt bacontern og lad dem stege sammen med grøntsagerne til vandet er fordampet.3
Skær kyllingestykkerne i små tern, tilsæt dem og lad det hele simre til kødet er gennemstegt. Hvis du bruger resterne som fyld i små tartelet-tærter i morgen, skal du tage ca. 1/4 af fyldet fra og opbevare det i en lufttæt beholder i køleskabet til i morgen.4
Tilsæt herefter hakkede tomater, vand, fløde, smuldret grøntsagsbouillon og timian. Lad det simre og smag til med salt og peber.5
Servér efterårsgryden med ris. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn stege kødet i gryden. De kan også smage saucen til.