Æggekage med kartoffeltern og tomatsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 900 grambagekartofler
  • 7 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 25 grampinjekerner
  • 3 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkrødløg
  • 2 stkavocado
  •  olivenolie
  •  tørret timian
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Æggekage med kartoffeltern og tomatsalat

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En lækker æggekage med sprøde kartoffeltern og en simpel tomatsalat som tilbehør. Velbekomme!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 900 grambagekartofler
  • 7 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 25 grampinjekerner
  • 3 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkrødløg
  • 2 stkavocado
  •  olivenolie
  •  tørret timian
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Jo mindre tern, jo kortere tilberedning. Fordel kartoffelternene i et ovnfast fad og vend dem med olivenolie, timian, salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 25 min.

3. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål. Varm en pande, der kan tåle at komme i ovnen, op med olivenolie og hæld æggemassen på panden. Steg æggekagen til den har sat sig lidt i siderne.

4. Imens æggekagen steger: Rist pinjekernerne på en tør pande til de har fået lidt farve.

5. Bag æggekagen færdig i ovnen i ca. 10 min. til den er fast.

6. Skyl tomater og agurk og pil skrællen af rødløget. Flæk avocadoerne og fjern stenene. Skær det hele i små tern og vend det sammen med olivenolie, salt og peber og top med ristede pinjekerner.

7. Server æggekagen med sprøde kartoffeltern og tomatsalat. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn piske æggemassen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre