Grøn risotto med, butterfly-rejer og ærter. Hertil vindruer.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1.3 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramrisottoris
  • 1 dlhvidvin
  • 120 grambutterfly rejer
  • 0.5 pottefrisk timian
  • 300 gramfrosne ærter
  • 100 gramtapas ost
  • 0.5 stkcitron
  • 250 gramstenfri vindruer
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Grøn risotto med, butterfly-rejer og ærter. Hertil vindruer.

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En creme risotto med timian, ærter og ost, som vi topper med lækre butterfly-rejer. Vi har brugt en bornholmsk tapas-ost, men du kan også bruge andre typer hård ost. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1.3 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramrisottoris
  • 1 dlhvidvin
  • 120 grambutterfly rejer
  • 0.5 pottefrisk timian
  • 300 gramfrosne ærter
  • 100 gramtapas ost
  • 0.5 stkcitron
  • 250 gramstenfri vindruer
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Bring vandet i kog sammen med smuldrede bouillonterninger.

2. Hak løg og hvidløg i tern.

3. Steg hvidløg og løg i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter. Tilsæt ris og hvidvin under omrøring, til risen har absorberet næsten al væden.

4. Tilsæt bouillonen med en suppeske ad flere omgange, mens du rører. Lad risene absorbere bouillonen, før du tilsætter mere.

5. Fortsæt, indtil risottoen har konsistens som tynd risengrød. Det er ikke sikkert, du skal bruge al bouillonen. Pas på, risottoen ikke bliver for tyk og fast - den skal være mere flydende, end du tror, og risene skal stadig have lidt bid. Når risottoen køler af på tallerkenen, bliver den nemlig hurtigt for fast.

6. Steg rejerne som anvist på pakken og sørg for at få alt marinaden med. Rejerne skal efterfølgende pilles.

7. Hak timian og tilsæt ærter og timian til risottoen. Tag risottoen af varmen og tilsæt revet tapas ost. Gem evt. lidt til pynt. Rør forsigtigt og smag til med salt, peber og citronsaft.

8. Server i dybe tallerkener, top med lidt mere revet ost, rejer og skyllede vindruer på siden. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at dække bord eller røre i gryden.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre