Smagfuld linsesuppe med salatost, sprøde kartofler og brød

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramfrossen ratatouille
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 7 dlvand
  • 200 gramrøde linser
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spskspidskommen
  • 400 gramkartofler
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 6 skivefuldkornstoast
  • 0.5 stkcitron
  • 100 gramsalatost i tern
  • 0.5 pottefriske koriander
  •  sukker
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Smagfuld linsesuppe med salatost, sprøde kartofler og brød

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Krydret linsesuppe toppet med stegte kartoffeltern, smuldret salatost og friske koriander. Serveret med ristet toastbrød som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramfrossen ratatouille
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 7 dlvand
  • 200 gramrøde linser
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spskspidskommen
  • 400 gramkartofler
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 6 skivefuldkornstoast
  • 0.5 stkcitron
  • 100 gramsalatost i tern
  • 0.5 pottefriske koriander
  •  sukker
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Steg den frosne ratatouilleblanding i lidt olie i en stor suppegryde i ca. fem minutter.

2. Tilsæt hakkede tomater, vand, skyllede linser, bouillonterning, karry og spidskommen. Lad suppen simre i ca. 20 minutter til grøntsagerne er helt møre, når du stikker i dem med en gaffel.

3. Imens suppen koger gør du resten klar. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Steg dem på en pande i olie til de er sprøde udenpå og gennemstegt inden i. Krydr med oregano, salt og peber.

4. Rist toastbrødet i en brødrister eller i ovnen.

5. Hæld suppen i en blender i små portioner og blend den helt glat. Pas på ikke at hælde for meget suppe i blenderen. Du kan også bruge en stavblender direkte i gryden.

6. Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.

7. Server suppen med kartoffeltern, smuldrede salattern, friske koriander og ristet brød. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartoflerne i små tern.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre