Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Boller i karry er en kæmpe vinder! Her har vi lavet en udgave med hakket kyllingekød, som vi topper med peanuts og serverer med ris og kogte bønner. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til varmemad i morgen.God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1.6 litervand
- 2 terninghønsebouillon
- 250 gramris
- 2 stkløg
- 2 stkæg
- 0.5 spsksalt
- 800 gramhakket kyllingekød
- 80 gramrasp
- 4 dlpiskefløde
- 2 spskkarry
- 450 gramfrosne bønner
- 75 grampeanuts
- peber
- majsstivelse
Fremgangsmåde
1
Sæt en stor gryde med vand og smuldrede bouillonterninger til at koge. Kog risene i en anden gryde efter anvisningen på pakken.2
Skræl løget og riv det på den grove side af et rivejern. Rør løg, æg, salt, kød, rasp og friskkværnet peber sammen i en skål. Kog en lille prøvebolle for at smage til.3
Form små boller af farsen og lad dem simre i bouillonvandet, indtil de flyder ovenpå og er gennemkogte. Skum evt. urenheder af med en ske undervejs.4
Tag bollerne op af vandet og læg dem i en skål. Tilsæt fløde til kogevandet og varm op igen. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn kogevandet. Husk, at sovsen bliver tykkere, når den begynder at koge.5
Rør karryen ud i lidt vand og tilsæt langsomt til sovsen. Smag til undervejs med salt og peber. Tilsæt mere karry og jævning, hvis der mangler smag og sovsen er for tynd.6
Læg bollerne tilbage i sovsen og varm op. Kog bønnerne i saltet vand i et par minutter.7
Server boller i karry med dampende varme ris, peanuts på toppen og kogte bønner, som tilbehør. Husk at gemme boller i karry til aftensmaden i morgen. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at forme kødbollerne og smage sovsen til.