Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
5 min
Ventetid
0 min
Mayonnaise lyder måske kompliceret at lave selv, men tro os: Det er super nemt! Du skal kun bruge fem ingredienser, og det tager kun fem minutter. Husk blot at æg og olie skal ha' stuetemperatur. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 80 grampasteuriserede æggeblommer
- 0.5 tsksalt
- 1 spskhvidvinseddike
- 2.5 dlrapsolie
- peber
Fremgangsmåde
1
Stil æg og olie på køkkenbordet i et par timer før du skal lave mayonnaisen, så begge dele får stuetemperatur.2
Pisk æggeblommerne sammen med salt og eddike i en skål.3
Hæld en lille smule olie i skålen og pisk videre. Hæld gradvist mere olie i, mens du pisker, til mayonnaisen samler sig. Smag til med salt og peber.4
Har du lyst, kan du pifte din mayo op med med krydderurter, hvidløg eller chili. Velbekomme!