Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Orange chicken er en klassiker i mange asiatiske streetfood-boder. Og den smager virkelig godt! Kyllingestykkerne bliver paneret og vendt i en sød og saltet appelsinsauce. Hertil ris og edamamebønner. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Ris og kylling
- 250 gramris
- 2 stkæg
- 0.5 dlhvedemel
- 1.5 spskmajsstivelse
- 250 gramfersk kylling i tern
- salt
- peber
- olivenolie
- Sauce og edamamebønner
- 3 stkappelsin
- 2 fedhvidløg
- 2 cmfrisk ingefær
- 1 dlsoya
- 0.5 spsksukker
- 0.5 dlvand
- 1.5 spskmajsstivelse
- 300 gramedamamebønner
Fremgangsmåde
Ris og kylling
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Pisk æggene sammen og hæld dem i en dyb tallerken. Bland hvedemel, majsstivelse, salt og peber sammen på en flad tallerken.3
Vend kyllingestykkerne først i æg og herefter i melblandingen. Steg dem på en pande i rigeligt med olie til de er sprøde og gennemstegte.Sauce og edamamebønner
4
Halvér appelsinerne og pres saften fra appelsinerne i en gryde. Pil skrællen af hvidløg og skræl ingefæren og riv begge dele fint.5
Bland hvidløg og ingefær med appelsinsaft, soya og sukker i en gryde. Hvis du har en økologisk appelsin, så riv lidt fintrevet appelsinskal i også.6
Varm blandingen op og jævn med majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med salt og peber. Vend kyllingestykkerne i saucen.7
Tilbered edamamebønnerne som anvist på pakken.8
Server den lækre orange chicken med ris og edamamebønner. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn presse saften fra appelsinerne.